معرفی انواع ال سی دی کاراکتری و کاربردهای آن
فروشگاه اینترنتی پیشرو تلاشگران به عنوان یکی از معتبرترین فروشگاه ها در زمینه فروش آنلاین قطعات الکترونیک از جمله انواع خازن، مقاومت، میکروکنترلر و انواع ال سی دی از جمله انواع ماژول ال سی دی کاراکتری و گرافیگی فعالیت گسترده ای در این زمینه دارد.
لطفا در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا با انواع ال سی دی کاراکتری و کاربردهای آن بیشتر آشنا شوید.
ال سی دی چیست؟
صفحه نمایش کریستال مایع در میان عامه مردم با نام ال سی دی شناخته می شود. امروزه همه افراد به شکل های گوناگون با ال سی دی ها ارتباط گسترده ای دارند. ماده ای تحت عنوان کریستال مایع که نه مایع است و نه جامد ولی در عین حال ویژگی های هر دو حالت را دارد و یک انعکاس دهنده نور می باشد. ال سی دی انواع مختلفی دارد که جمله آن میتوان به ال سی دی کاراکتری و ال سی دی گرافیکی اشاره کرد. تقریبا هر کسی حداقل یک بار از این نوع ال سی دی ها استفاده کرده است. در ادامه بیشتر با انواع ال سی دی کاراکتری و ماهیت آن آشنا می شویم.
ال سی دی کاراکتری
ال سی دی های کاراکتری ساده ترین نوع ال سی دی های موجود در بازار هستند و از جنبه های مختلفی دسته بندی می شوند.
این گروه، طیف رنگ بندی متنوعی ندارند و محدود به رنگ های آبی، سبز و یا حتی بدون رنگ پس زمینه می باشند. از نظر اندازه به دسته های مختلفی مانند 16*2 ، 20*4، 20*2 و …. طبقه بندی می شوند. این دسته ها در واقع بیانگر تعداد سطر و تعداد کاراکتر در ال سی دی مورد نظر می باشند. معمولا بیشتر ال سی دی های کاراکتری در دو سطر با تعداد کاراکتر های متفاوت می باشند. البته در اکثر ماشین حساب ها نوع تک سطری آن مورد استفاده قرار می گیرد.
این نوع ال سی دی ها بر اساس نوع انتقال اطلاعات نیز به دو دسته سریالی و موازی طبقه بندی می شوند. زمانی که از یک دستگاه استفاده می شود نتایج باید به نحوی به کاربر نشان داده شود. بر فرض مثال زمانی که از ماشین حساب استفاده می کنیم نتایج محاسبات را باید مشاهده کنیم. ساده ترین، ارزان ترین و پرکاربردترین نوع نمایشگر ها ال سی دی کاراکتری می باشد. ال سی دی کاراکتری را می توان در ماشین حساب های مختلف، ساعت های دیجیتالی، نمایشگر داخل خودرو، ماکروویو ها، دماسنج و رطوبت سنج ها و غیره مشاهده کرد.
در بین انواع ال سی دی کاراکتری های موجود نوع 2*16 کاربرد بیشتری نسبت به سایر ال سی دی ها دارد. البته بسته به نیاز و نوع کاربرد لازم می توان یکی از انواع آنها را خریداری نمود.
ویژگی ها
ال سی دی کاراکتری با توجه به فرمانی که می گیرد اطلاعات درخواست شده را نمایش می دهد. بسته به تعداد کاراکتر به انواع مختلفی طبقه بندی می شوند. این دسته از ال سی دی ها کیفیت گرافیکی بالایی ندارند. همچنین اطلاعات را خیلی ساده منتقل می کنند. بنابراین این نوع ال سی دی برای صفحه نمایش مانیتور یا تلویزیون مناسب نیست زیرا کیفیت پایین و تصویر کوچک و ضعیفی دارد. پس نباید انتظار وضوح بالا و یا نمایش ترکیب رنگ های متنوع از ال سی دی کاراکتری داشت. ولی بر خلاف گرافیک پایین، به دلیل قیمت مناسب و کاربری ساده، LCD کاراکتری کاربرد بسیاری در انواع دستگاه های دیجیتالی دارد. ماشین حساب به عنوان ساده ترین و پرکاربردترین وسیله که همه جا وجود دارد، از ویژگی های ال سی دی کاراکتری بهره می برد.
بنابراین اصلی ترین ویژگی های LCD کاراکتری قیمت مناسب، مصرف انرژی بسیار پایین و ساده بودن کاربری آن می باشند. مصرف انرژی ال سی دی کاراکتری بسیار پایین می باشد به همین دلیل این صفحه نمایش ها از طول عمر بسیار طولانی تری برخوردار هستند. البته باید توجه داشت که ال سی دی تحت تاثیر دمای محیط قرار می گیرد. بر فرض مثال زمانی که ال سی دی کاراکتری را در سرما قرار می دهیم صفحه نمایش تیره رنگ می شود. حال اگر صفحه نمایش مجدد در دمای محیط قرار بگیرد و رنگ صفحه ال سی دی به حالت قبل بازگردد نشان دهنده کیفیت مناسب آن می باشد.
استفاده از ال سی دی کاراکتری در ساخت ماشین حساب
اغلب ال سی دی های کاراکتری دارای یک کنترلر می باشند که مسئولیت دریافت اطلاعات را برعهده دارند. شرکت کریستال فونتز یکی از تولید کنندگان ال سی دی های کاراکتری در آمریکا می باشد. این شرکت انواع LDC کاراکتری را با کنترلر های سیترونیکس و در ابعاد و اندازه های متفاوت تولید می کند.زمانی که شما با یک دستگاه کار می کنید و اطلاعاتی به دستگاه می دهید ال سی دی نتیجه تبادل اطلاعات و محاسبات انجام شده را به شما نشان می دهد. در واقع پل ارتباطی میان انسان و دستگاه می باشد.
کاراکتر ها به زبان های مختلف و به دلخواه کاربر انتخاب می شوند. ولی تعداد سطر و کاراکتر های نمایش داده شده به نوع ال سی دی کاراکتری بستگی دارد. بر فرض مثال LCD کاراکتری 1*8 نتایج را در یک سطر و با 8 کاراکتر به کاربر ارائه می کند. معمولا اکثر ال سی دی های کاراکتری با منبع تغذیه 5 ولتاژی به صورت مستقیم کار می کنند و نیازی به ولتاژ بالا ندارند.
ال سی دی های کاراکتری به دلیل سادگی تعداد پین کمتری دارند و به همین جهت پیچیدگی خاصی ندارند و به سادگی قابل اتصال هستند. می توان گفت که اکثر ال سی دی های کاراکتری دارای 16 پایه هستند که نیمی از آن ها برای ارسال و یا خواندن اطلاعات ورودی به دستگاه به کار می روند. یکی از قابلیت های این سری نمایشگر ها نسبت به نمایشگر های سطح پایین تر این است که محدودیتی برای نمایش کاراکترها وجود ندارد.
کاربردها
معمولا اکثر دستگاه هایی که توسط باتری کار می کنند از ال سی دی کاراکتری استفاده می کنند. به دلیل مصرف انرژی پایین به راحتی توسط باتری راه اندازی می شوند. همچنین طول عمر بسیار مناسبی دارند. بنابراین ال سی دی های کاراکتری گزینه بسیار مناسب و مقرون به صرفه ای برای شرکت های تولید کننده ساعت دیجیتال و ماشین حساب هستند. همچنین در ساخت نمایشگر های دماسنج و رطوبت سنج دیجیتالی از این دسته از ال سی دی ها استفاده می شود.
حالا که در پایان این مقاله با انواع ال سی دی کاراکتری آشنا شدید، برای مقایسه این نوع ال سی دی با نوع گرافیکی آن میتوانید به مقاله تفاوت ال سی دی کاراکتری و گرافیکی مراجعه کنید. امیدواریم که مطالب ارائه شده برای شما همراهان گرامی مفید واقع شود.
An intriguing discussion is worth comment. I think that you need to publish more about this subject matter, it might not be a taboo subject but typically people dont speak about these subjects. To the next! Kind regards!!