آشنایی با لیست کامل قطعات الکترونیکی پرکاربرد به همراه خرید از معتبرترین فروشگاه آنلاین قطعات الکترونیک
در این مقاله قصد داریم تا به معرفی لیست کامل قطعات الکترونیکی پرکاربرد و موارد استفاده آنها در انواع قطعات و تجهیزات مختلف بپردازیم. و در ادامه نیز شما را برای خرید بهتر هر یک از این قطعات راهنمایی کنیم. لطفا با ما همراه باشید.
همان طور که میدانید امروزه قطعات الکترونیکی بخشی جدایی ناپذیر از زندگی روزمره شده است. از هوانوردی گرفته تا صنعت پزشکی، کاربرد گسترده ای در دنیای مدرن دارند. بیشتر گجت ها دارای مدارهای الکترونیکی کوچکی هستند که قادر به کنترل ماشین ها و پردازش اطلاعات هستند. به عبارت دیگر قطعات الکترونیکی عناصر اساسی دستگاه های الکتریکی مختلف هستند. این مقاله با ارائه لیست کامل قطعات الکترونیکی پرکاربرد، به چگونگی کار با آنها نیز اشاره میکند، که همگی در وب سایت www.Pteleket.ir در دسترس مشتریان عزیز میباشد.
معرفی قطعات الکترونیکی و انواع آنها
قطعات الکترونیکی عناصری از یک مدار هستند که به عملکرد آن کمک می کنند. عملکرد این قطعات بستگی به نوع و تقاضای مدار دارد. قطعات الکترونیکی با هم مونتاژ می شوند تا یک مدار الکترونیکی با یک تابع خاص تشکیل دهند.بیشتر قطعات الکترونیکی تعداد زیادی پایانه الکتریکی دارند. این پایانه ها برای ایجاد یک اتصال الکتریکی به دستگاه های دیگر به کار میروند.
در واقع انواع قطعات الکترونیک در دو گروه زیر قرار میگیرند:
- قطعات الکترونیکی اکتیو (Active)
- قطعات الکترونیکی پسیو (Passive)
قطعات الکترونیکی اکتیو (Active) یا فعال
قطعات اکتیو یا فعال در واقع قطعاتی هستند که قادر به تقویت سیگنال های الکتریکی و تولید انرژی هستند. یک قطعه Active به عنوان یک مدار AC در دستگاه ها عمل می کند و به آن ها کمک می کند تا قدرت و ولتاژ را افزایش دهند. تمام قطعات Active نیاز به یک منبع تغذیه دارند که معمولاً توسط مدار DC فراهم میشود. یک قطعه اکتیو معمولی شامل یک نوسان ساز یا اسیلاتور، ترانزیستور یا مدار یکپارچه میباشد.
قطعات الکترونیکی پسیو (Passive) یا غیر فعال
قطعات پسیو یا غیرفعال در واقع قطعاتی هستند که نمی توانند انرژی را وارد مدار کنند. به عبارتی آن ها به منبع یک انرژی وابسته نیستند، به جز منبعی که توسط مدار (AC) که به آن متصل هستند. بنابراین، این قطعات نمی توانند قدرت سیگنال را تقویت کنند، اگر چه توانایی تقویت و افزایش ولتاژ یا جریان را به عنوان ترانسفورماتور دارند. قطعات پسیو شامل عناصری با دو پایانه مانند مقاومت ها، انواع خازنها، ترانسفورماتورها و انواع سلف ها میباشند.
معرفی لیست کامل قطعات الکترونیکی پرکاربرد
حالا که با دو گروه مهم قطعات الکترونیک آشنا شدید، در ادامه به صورت مختصر با معرفی هر یک از آنها میپردازیم.
تعریف خازن
در واقع برای ایجاد انواع مختلف مدارهای الکترونیکی از خازن استفاده می شود. خازن یک قطعه الکترونیکی Passive با دو پایانه است که میتواند انرژی را در میدان الکتریکی به صورت الکترواستاتیک ذخیره کند. به عبارت ساده تر، به نظر می رسد مانند یک باتری کوچک قابل شارژ است که وظیفه ذخیره برق را بر عهده دارد. اما با این تفاوت که بر خلاف یک باتری ، می تواند در مدت زمان کمی شارژ و خالی شود.
کارایی انواع خازن ها به این صورت است که با اعمال ولتاژ به دو صفحه یا اتصال آن ها به منبع، عایق یک میدان الکتریکی ایجاد می کند. در واقع این امر منجر به تجمع بار مثبت در یک صفحه و بار منفی در صفحه دیگر می شود. همچنین خازن حتی در هنگام قطع ارتباط با منبع هنوز ظرفیت شارژ خود را حفظ می کند.
به عبارتی ظرفیت خازن مقدار انرژی ذخیره شده در آن است. یعنی هر چه بزرگتر باشد، خازن می تواند انرژی بیشتری ذخیره کند. برای افزایش ظرفیت، میتوان صفحات را بهم نزدیک تر کرده و یا اندازه آنها را افزایش داد.
معرفی ترانزیستور
ترانزیستورها به عنوان یکی از مهم ترین اجزای مدار الکترونیکی انقلابی در زمینه الکترونیک ایجاد کرده اند. این قطعات اغلب به عنوان تقویت کننده و سوئیچ عمل می کنند. در واقع این توانایی را دارند که دستگاه را بدون حرکت روشن یا خاموش کنند.
در واقع ترانزیستور یک دستگاه سه پایانه ای است که می تواند به عنوان یک سوئیچ یا تقویت کننده عمل کند. برای کار کردن ترانزیستور باید ولتاژ به یکی از پایانه های آن (پایانه پایه) اعمال شود. پایانه پایه سپس می تواند جریان را در دو پایانه دیگر (امیتر و کلکتور) کنترل کند.
شما همراهان گرامی برای خرید انواع ترانزیستور میتوانید به فروشگاه پیشرو تلاشگران مراجعه نمائید.
تعریف مقاومت
مقاومت یک دستگاه الکتریکی پسیو با دو پایانه است که در برابر جریان الکتریسیته مقاومت می کند. در میان اجزای مدار الکترونیکی، این بخش احتمالاً اساسی ترین است. از سوی دیگر یکی از رایج ترین قطعات الکترونیکی محسوب می شود، چرا که بیشتر مدارهای الکترونیکی مجهز به مقاومت هستند.
از نظر کارایی مقاومت می تواند در ظاهر بی اهمیت به نظر برسد، اما نقش حیاتی در کنترل ولتاژ و برق در مدار دارد. در واقع هنگامی که جریان الکتریکی شروع به عبور از سیم می کند، تمام الکترون ها در یک جهت حرکت می کنند. هنگامی که فضای کمی برای حرکت وجود دارد، میزان آن کاهش می یابد. به همین ترتیب اگر الکتریسیته از طریق یک هادی نازک از طریق مقاومت جریان داشته باشد، عبور الکترون ها از آن سخت تر می شود. به طور خلاصه با افزایش طول سیم، تعداد الکترون های عبوری از مقاومت کاهش می یابد.
معرفی انواع ال سی دی
انواع LCDها با تنظیم میزان نور مسدود شده کار می کنند که اغلب نور پس زمینه دارند و در تلویزیون ها، مانیتورها، ساعت ها، صفحه های تلفن همراه، آسانسورها و دستگاه های اندازه گیری مانند ترازوها و باسکولها مورد استفاده قرار می گیرد.
ال سی دی ها عموماً به ۳ دسته زیر تقسیم می شوند:
برای آشنایی با انواع ال سی دی و خرید آن میتوانید به وبسایت فروشگاهی ما مراجعه کنید.
تعریف ال ای دی
اگر بخواهیم تعریف ساده ای از LED داشته باشد، می توانیم بگوییم که دیود ساطع کننده نور (LED) یک دستگاه نیمه هادی است که هنگامی که یک جریان الکتریکی از آن عبور می کند، نور ساطع می کند. دیودهای LED مانند لامپ های کوچک هستند. شما می توانید آنها را تقریبا در هر دستگاهی در خانه خود که نوعی چراغ نشانگر دارند، پیدا کنید. لامپ LED معمولی می تواند برای دهه ها بدون هیچ نشانه ای از خرابی کار کند.
از آنجا که این قطعات بسیار قابل اعتماد هستند، برای نشان دادن وضعیت جریان در هر نقطه از مدار به کار میروند. به عبارتی چک کردن ولتاژ خروجی یا جریان مدار با این نشانگرهای نورانی آسان تر می شود.
در این مطلب ما تلاش کردیم تا تنها به معرفی قطعات الکترونیکی پرکاربرد که موارد استفاده زیادی در تجهیزات مختلف دارند اشاره کنیم. اما باید بدانید که قطعات بسیاری هم در دنیای الکترونیک وجود دارند که شاید پرکاربرد نباشند اما برای صنایع مختلف بسیار مهم هستند.
شما عزیزان میتوانید برای خرید انواع این قطعات و یا سفارش عمده قطعات الکترونیکی از طریق راههای ارتباطی متفاوت با ما در تماس باشید.